Undvik att bli lurad på nätet – här är varningssignalerna

0
1230
Undvik att bli lurad på nätet

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

I dag handlar vi fler och fler varor online. Det är allt från kläder, elektronik och hushållsprodukter till resor, mat och diverse tjänster. Att vi handlar så pass mycket på nätet har dock också en baksida. Det innebär tyvärr att många bedragare fått upp ögonen för svindel inom näthandel. När vi inte längre kan se försäljaren i ögonen när vi handlar, kan det vara svårt att avgöra om det är en ärlig och trovärdig webshop som du precis handlat på. Det här är en av anledningarna till att många människor årligen luras när de handlar på nätet.

Lurad på olika sätt

Det finns flera olika typer av scenarion. Det kan t.ex. vara att du aldrig mottar produkten som du köpt eller att du får en produkt av betydligt sämre kvalitet än vad som lovats. I vissa fall använder svindlaren offrets personuppgifter för att köpa produkter som konsumeras, används eller säljs vidare. I den här artikeln hjälper vi dig att bli uppmärksam på en del tydliga varningssignaler som du ska undgå för att slippa bli lurad när du exempelvis ska köpa bläckpatroner eller nya byxor.

Ingen fysisk adress

Internetföretag ska ha en fysisk adress. Oftast står den längst ner på webbshopen så att kunden vet vart i landet företaget fysiskt befinner sig. Webbplatser som antingen saknar adress eller har en falsk adress, är troligtvis oärliga företag.

För billiga produkter

Ibland dyker det upp annonser på Facebook eller andra webbplatser som marknadsför märkesvaror till löjligt låga priser. I dessa tillfällen är produkterna sannolikt oäkta eller obefintliga. De låga priserna har enbart till syfte att locka köpare, som tror att de fyndar, i fällan.

Dåliga webbplatser

Många falska webbplatser är ofta dåligt gjorda och många ser verkligen ut som falska hemsidor. Om du når ända till betalningen och märker att betalningsalternativen är lite annorlunda än vad du är van vid på andra webbshoppar, så du bör stanna där. Svindlare använder ofta vissa bestämda betalningsalternativ så att de kan få tag i offrets privata information.

Leta efter ”Trygg E-handel”

Ser du kvalitetsmärkningen ”Trygg E-handel” kan du känna dig säker när du handlar på webbshopen i fråga. Märkningen står för tydliga, enkla och enhetliga villkor gentemot kunderna. För att få använda Trygg E-handels symbol krävs det att webbshopen uppfyller 14 grundläggande punkter.

DELA
Nästa artikelVälj rätt omgivning till konferensen