Solskyddsfilm för en bättre arbetsmiljö

0
749

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Solskyddsfilm innehåller flera tunna transparenta filmer. Den monteras antingen på in-, eller utsidan av fönsterglaset. Dess placering beror på själva filmen och typen av glas. Majoriteten är ytbehandlade med metaller vars långa hållbarhet garanterar solskyddsfilmens livslängds. Exempel på metallerna är koppar, silver, krom eller titan.

Idag är det relativt vanligt att montera solskyddsfilm i kontorsutrymmen med ett positivt resultat. Vad bidrar den till? Framför allt skyddar den mot värme och höga temperaturer på ett naturligt sätt något som helst klart leder till en bättre arbetsmiljö. Ett vältempererat kontor är inte bara viktigt för medarbetarna utan även för datorerna som används där.

Utbudet av solskyddsfilmer idag är stort. Tack vare det breda sortimentet kan de flesta kontor hitta en passande produkt som uppfyller krav och önskemål.

Solskyddsfilm minskar UV strålningen

En annan positiv aspekt med solskyddsfilmen är att den minskar UV strålningen. Enligt senaste forskning kan den omnämnda minskningen nå upp till hela 30 %. Dessutom är den även väldigt energieffektiv då den fungerar som ett bra alternativ till den vanliga luftkonditioneringen. Här nämndes det UV strålningen som i de flesta fall förknippas med sommaren. Och det är sant att solskyddsfilm som namnet självt antyder kanske har störst effekt på sommaren när solskydd behövs som mest. Sanningen är att solskyddsfilm är precis lika användbar under vintern då den isolerar mot kyla. Med andra ord är en lösning som fungerar lika bra året om.

Kan fungera bra även i hemmamiljö

Solskyddsfilm är en produkt som även kan användas i hemmet. Det finns gott om väldesignade solskyddsfilmer som kan lägga en extra fin touch i ens bostad.

De olika kombinationerna av metaller som skyddar dess yttre skick gör dem hållbara för alla hemmamiljöer. Dessutom erbjuds solskyddsfilmer i olika färger, vilket ger alla ägare chansen att välja en nyans som kommer att passa resten av interiören. För alla upptagna hemmafruar kan den fungera som ett perfekt alternativ. Solskyddsfilm är nämligen lätt att underhålla. Den rengörs med tvål och en fuktig trasa.

Att skaffa sig rätt solskydd kan vara något som många behöver hjälp med. Välj gärna en tillverkare eller leverantör och ställ dina frågor innan du köper solskyddsfilm. Gör mätningar, kalkylera en budget och ställ alla frågor du har innan du gör ditt inköp. Tänk på att även boka en montering. Det är långt ifrån alla som kan fixa monteringen själva. I vissa fall ingår just montering i inköpspriset, i andra inte.

DELA
Föregående artikelSkaffa din LEI-kod på nätet
Nästa artikelVad är Adware?