Kom ihåg traditionell marknadsföring – nätet klarar inte allt

0
2138
marketing

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Vi lever i ett samhälle där nästan allt i vår vardag har digitaliserats och därmed finns på internet. Det här är också anledningen till att företag i dag spenderar mycket pengar på marknadsföring online. Det betyder dock inte att vi helt ska släppa den traditionella marknadsföringen.

Bäst att kombinera

I många situationer kan det löna sig att synas med hjälp av flaggor, affischhållare, griffeltavlor eller gatupratare. Speciellt om du har en butik och vill locka in kunder från gatan. Ska företaget på mässa behövs det exempelvis broschyrställ och visitkortshållare. Det optimala kan vara att använda både traditionell marknadsföring och marknadsföring online tillsammans och på rätt sätt. Det kan nämligen ge riktigt effektiva och därmed spännande resultat.

Alla är online

Det är inte bara unga människor som använder internet. Även far- och morföräldrar i pensionsåldern surfar runt efter information och använder sociala medier som Facebook och Twitter. Allting pekar dessutom på att användandet bara ökar och ökar. När större delen av alla i vårt samhälle använder internet så ofta som dagligen är det logiskt att marknadsföring online borde vara det primära för företag att satsa på. Men det finns alltså situatoner där den traditionella ”offline” marknadsföringen har en fördel ochbäst tränger igenom till kunderna.

Fördelar med traditionell marknadsföring

Även om vi vet att människor i dag är uppkopplade mot nätet som aldrig tidigare, är det ändå den traditionella marknadsföringen som når ut till flest nya, potentiella kunder. Med online marknadsföring är du beroende av att din målgrupp är uppkopplad, medan traditionell markadsföring endast kräver att dina eventuella kunder åker och handlar eller går en promenad på stan.

Fördelar med marknadsföring online

Med marknadsföring på nätet är det både snabbare och lättare att pusha sin information. Det innebär i praktiken att du kan sitta hemma i vardagsrummet bakom datorn och snabbt få ut all din information online. Ytterligare en fördel är att internetmarknadsföring är billigare eftersom du inte behöver arbetskraft för att få ut ditt budskap i hela landet.