Hur hittar du den bästa hundmaten för din hund

0
1563

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det kan vara en djungel att välja rätt foder eller mat till sin hund. Hunden är oftast en kär familjemedlem som man älskar och vill ta väl hand om, och då självklart även ge hunden god, bra och hälsosam mat.

Det är viktigt att tänka på vad man har för krav på det hundfoder du önskar till din hund. Det som rekommenderas att man ska tänka på är råvarorna, upptagningsförmågan, smak och sedan självklart priset. Köper du ett bra hundfoder så ger du din hund bättre förutsättningar för att bygga upp och sedan behålla en bra kondition, en högre motståndskraft mot sjukdomar, en lagom och stabil energinivå, en bra och vacker päls samt ett bra humör.

Beställa på internet

Det kan ofta vara billigare att beställa hundmat på nätet istället för att köpa i butik. Finns det dessutom erbjudanden som tex stämpelkort så kan man samla stämplar och efter ett antal säckar så får du en säck hundfoder gratis.

En annan fördel med att beställa hundfoder på nätet är att du kan få det hemkört ända till dörren. Du slipper släpa på tunga säcka och får det levererat hela vägen hem på 3-5 vardagar. Om du dessutom handlar för över en viss summa så brukar hemleveransen vara gratis.

Vad bör hundfodret innehålla

Alla hundar behöver få i sig fett, protein, vitaminer, mineraler och kolhydrater mm för att hålla sig sunda och friska. Du får själv läsa på innehållsförteckningarna på vad de olika fodren innehåller, så du väljer ett foder som passar just din hund. Den största proteinkällan bör alltid vara kött. Det är viktigt främst för att det uppbygger och underhåller hundens muskler och främjar pälsens naturliga glans. Ett bra valt foder kan också bidra till att din hund fäller mindre hår.

Bra sidor

Det finns många djurbutiker på internet, men alla är inte lika bra på både service och utbud. Det är smidigt när man kan hitta det man behöver på en och samma sida, utan att det ska kosta en förmögenhet.