Fler och fler cyklar till jobbet – bra för hälsan

0
1719
Fler och fler cyklar till jobbet
bra för hälsan

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Ett av världens föregångsländer när det kommer till att använda cykeln som transportmedel, är Sverige. Stockholm ligger i den absoluta toppen på listan över cykelvänliga huvudstäder. Stadens infrastruktur har länge varit anpassad efter många tuseltals cyklister som tar sig till och från jobbet varje dag.

Fler och fler städer i Sverige har nu börjat fokusera på bättre förutsättningar för alla dem som väljer att cykla varje dag. Det har gått upp för många städer att det är riktigt bra att investera i goda cykelförhållanden eftersom cyklisterna leder trafiken av vägarna och ut på cykelstigarna istället. Det finns flera olika anledningar till att man försöker få fler till att välja cykeln, istället för att ta bilen.
Därför är det bra att cykla

För det första så är det väldigt många som tar bilen till jobbet på morgonen. För många bilar skapar trafikkaos med köer och långa väntetider på vägarna. Köer och väntetider kostar både företag och samhället miljarder kronor om året. För det andra så är det sunt att cykla. Om fler skulle få mer vardagsmotion skulle folkhälsan generellt sett bli bättre. Ju lättare det är att ta sig fram med cykel, desto fler skulle välja att använda cykeln som ett permanent transportmedel. I det långa loppet skulle det alltså få väldigt positiva konsekvenser för folkhälsan. För det tredje skulle fler cyklar minska mängden föroreningar och avgaser. Någonting som samhället inte kan få för lite av.

Cyklarna gör sverige speciellt

I de flesta länder är det inte så vanligt att cykla, speciellt inte i på separata och markerade cykelstigar och cykelfiler i trafiken. Sverige är förmodligen ett av de länder som har flest cyklister på vägarna. Tack vare att det är många cyklister och relativt få bilar, tycker många turister att det är ett väldigt trevligt och mysigt land. Många önskar att de hade samma cykelförhållanden hemma som i Sverige. Att kunna cykla till jobbet utan att behöva riskera liv och lem.

I dag är cyklar inte lika dyra som de har varit. Det finns många cykelhandlare både på stan och online. Det finns naturligtvis cyklar i alla prisklasser. Vill du ha en ny men billig cykel, kan du kika på fjolårets modeller. Dem som är ett år eller två ”gamla” kan du kanske få lite rabatt på. På hellorider.se hittar du en massa olika typer av cyklar i olika prisklasser att låta dig inspireras av. Det viktigaste är att du skaffar en bra cykel som gör cyklingen till ett nöje.