Internethandeln växer – det här köper vi online

0
87
rullegardiner

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är ingen tvekan om att internethandeln bara ökar och ökar. Särskilt kategorierna kläder, elektronik och läkemedel är storsäljare på nätet. I den här artikeln tar vi en titt på vad danskarna handlar på nätet och vad det säljs mest av.

Resor och upplevelser ökar

Nästan alla typer av varor säljs online, men vad är det egentligen vi köper? Kläder och elektronik har länge legat i topp över de mest sålda kategorierna och så är det fortfarande. Nykomlingarna är resor och upplevelser som bokstavligen talat stormar fram.

Nästan vart fjärde köp online är kläder eller skor. Det är många. Faktiskt riktigt många. Vart sjätte köp är elektronik. Det här innebär i runda tal att 23% av alla köp är kläder och skor medan 17% är elektronik eller elektroniktillbehör. Totalt utgör det 40% av de varor som danskarna handlar online.

Läkemedel och inredning

Förutom elektronik och kläder köps det också en hel del vårdprodukter, receptfria läkemedel och kosttillskott på nätet. Den här produktkategorin står för upp till 8% av den totala försäljningen online. Därefter kommer böcker och tidningar samt sport- och sportutrustning på en delad fjärde plats med 6% var. På femte plats ligger inredning till hela hemmet som exempelvis lampor, rullgardiner, soffakuddar, mattor och tavlor.

Förutfattade meningar stämmer

Kvinnor köper skor och kläder. Män köper elektronik. Fördelningen av inköpen är inte alltför överraskande och den stereotypa uppfattningen stämmer faktiskt här. Kvinnor står för den större delen av sko- och klädinköpen medan män til största delen intresserar sig för elektronik och elektroniktillbehör.

Cirka var tredje produkt som kvinnor köper online är antingen kläder eller skor. Män föredrar som sagt elektronik och faktiskt är hela vart fjärde av männens onlineköp antingen elektronik eller tillbehör. I det stora hela är det män som beställer flest varor online, vilket gör honom till internethandelns storkonsument.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here